Jak zhubnout ?

Jak zhubnout - týden č.1


Tuto otázku si pokládá mnoho lidí po novém roce a hledají způsob jak zhubnout, ale nakonec neudělají nic. Tedy až na tu malou skupinu neustálých zkoušečů diet a lektvarů. Ti na otázku „Jak zhubnout?“ dostanou svou odpověď. Většinou na čas opravdu zhubnou, ale nakonec se vše vrátí jako bumerang + nějaké to kg navíc.
Chtěl bych vám položit otázku, ke které skupiny lidí patříte?
Nemusíte ani odpovídat, jelikož čtete tento článek, je vše jasné. Internet je totiž jedním velkým zdrojem dezinformací a mýtů. Lidé prohlížejí videa návody a kopírují tak někdy až neskutečné chyby. Výsledkem často bývá podlomené zdraví. Když poslouchám tyto lidi, musím se smát, když říkají „sportem k trvalé invaliditě“ apod. V jejich očích je to však pravda, ve skutečnosti udělali mnoho chyb, které jim takto ublížily.
A co vy také zkoušíte diety od kamarádek/kamarádů.Také cvičíte podle video návodu?
Teď vás možná zarazilo co je špatného na cvičení podle videa? Odpověď je snadná, nikdy necvičíte stejně jako instruktor na tom videu. Každý začátečník, ale i pokročilejší mívají svalové disbalance a díky nim cviky provádí špatně. Ve své praxi se s tím setkávám dnes a denně. Možná až 80% lidí prostě do fitness nepatří.
Co tedy  ale mám dělat?
Je to snadné, tak jako na opravu elektřiny voláte elektrikáře, stejně tak na opravu svého těla volejte Trenéra anebo fyzioterapeuta. Trenér vás povede krok po kroku za vaším cílem. Díky tomu uspěje skoro každý. Proč jen skoro? Pokud o všem moc přemýšlíte, pravděpodobnost úspěchu se tím snižuje. Vím, že nás společnost učí přemýšlet, ale nadbytek myšlenek vede k pasivitě. Je těžké se rozhodnout, když existuje tolik možností, ale která je ta správná?
Pokud nejdete do praxe, nikdy se to nedozvíte!
Mirek již druhý týden mění pod mým vedením sám sebe a za poslední týden se mu povedlo sundat další kg a cm dolů. Podívejte se, jak vypadá takový týden proměny. Je to dost podobné jako když se učíme chodit krok po kroku. Uděláme stejně mnoho chyb, i když nám rodiče ukazují, jak to máme dělat. Mou práci je tyto chyby stále dokola a dokola opravovat. Dokud se to prostě nenaučí sám.

Moje pocity a hodnocení - 2. týden cvičení


13.1. Pondělí
Ranní tréning s Petrem, zaměřený na protažení a posílení horních končetin a břicha. Věnujeme se hlavně tricepsům, snažím se cvičit podle svých možností. Cítím se dobře. Večer trochu cítím záda v kříži a svaly a úpony kolem loktů, to bude asi z těch bicepsových zdvihů, které jsem už potom rval trochu přes vůli, jak jsem nemohl. Jinak O.K.
Ranní vážení a měření: hmotnost: 107,9 kg, obvod břicha: 116cm

14.1. Úterý
Samostatný kardiotréning - volím pro dnešní den plavání. Plavu 80 bazénů  - cítím se skvěle. Musel jsem plavat jenom prsa, protože bylo v bazénu dost plno, příště už doufám nasadím nějaký kraul, abych trochu zrychlil a posunul se k 90 bazénům za hodinu.
Ranní vážení a měření: hmotnost: 108,2kg, obvod břicha: neměřen

15.1. Středa
Odpolední tréning s Petrem, posílení a protažení mých problematických partií (především levé koleno a rameno). Tradičně mi moc nejdou kliky. Potom cvičíme rovnováhu (stojím na balanční podložce a chytám míč z různých směrů). V rovnováze na sobě budu muset ještě dost pracovat, často padám z podložky. Na závěr ještě 45 minut orbitrek. Do sprchy jdu totálně propocený.
Ranní vážení a měření: hmotnost: 107,2kg ,obvod břicha: 115cm


16.1. Čtvrtek
Samostatný večerní kardiotréning - venku už je tma, tak volím pro dnešek domácí rotoped. Šlapu 50minut a při tom koukám v televizi na záznam tenisového utkání v Austrálii - Del Potro se trápí a nakonec prohrává, ale zápas je zajímavý a nemusím aspoň myslet na to nudné šlapání. Jako včera - totálně propocené triko. Po spršce a koktejlu je mi světově.
Ranní vážení a měření: hmotnost: 107,1kg, obvod břicha: neměřen

17.1. Pátek
Funkční tréning zaměřený na dolní končetiny. První půlhodinu se nemůžu probrat, pak to docela dobře odsejpá. Dřepy na balanční podložce mi nejdou - jó to je ta moje rovnováha. Potom točíme videa a fotíme se.
Ranní vážení a měření: hmotnost: 107,3kg  obvod břicha: neměřen

18.1. Sobota  - 12.1. Neděle
Flákací  víkend v Uherském Hradišti
V sobotu ráno i odpoledne po dvou hodinách chození, dost mě bolí levé koleno, snažím se to rozhejbat. Neděle - najíždím od rána na pravidelný jídelní režim, ráno stíhám dvě hodiny chodit, ale trpím s levým kolenem. Večer - schůzka s Petrem - domlouváme strategii na další týden a ladíme chyby, kterých jsem se prozatím dopustil (špatná volba koktejlu po cvičení, vynechat uzené a vařené maso, na rotopedu při domácím kardio tréningu nekoukat v televizi na odlišné sporty než je cyklistika).
Ranní vážení a měření: hmotnost: 107,1kg,  obvod břicha: 115cm


Žádné komentáře: